Daganatos betegségek

Klinikánkon valamennyi típusú és elhelyezkedésű központi és perifériás idegrendszeri, valamint gerincdaganat műtéti kezelését végezzük. Évente kb 340 agy-, és kb 40 gerinc daganatot operálunk, mely műtétek elvégzésére a legnagyobb biztonságot nyújtó, világszínvonalú eszközpark áll rendelkezésünkre. A neuronavigációs és gerincnavigációs rendszer, az intraoperatív elektrofiziológiai monitorozás, a legfejlettebb operatív mikroszkópok és endoszkópok, ultrahangos “kés”, valamint preoperatív tumorembolizáció nagymértékben hozzásegíti a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező idegsebészeinket a daganat biztonságos eltávolításához.

operatív mikroszkóp

Különleges tumorműtéti eljárásaink között szerepel az orr-és szájüregen keresztül végzett koponyaalapi tumor eltávolítás (hypophysis tumorok), a többszörös agyi áttétek műtéti kezelése, valamint a nemzetközileg is inoperábilis, ún. “pillangó tumorok” eltávolítása. Amennyiben a daganat elhelyezkedése miatt szükséges, éber agyműtétet is rendszeresen végünk, pszichológus, logopédus bevonásával.

postop_1

Műtéti technikáink egyik legfontosabb szempontja a minimál invazivitás, azaz a lehető legkisebb feltárásból végzett teljes tumor eltávolítás. Ennek előnye a műtét utáni kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés és a sebgyógyulási zavarok megelőzése. 

Agyi áttétek, hallóideg daganatok valamit bizonyos esetekben glioblastomák esetében műtéti kezelés alternatívájaként sugársebészeti beavatkozás is rendelkezésünkre áll, mely a sebészi kezeléssel egyenértékű, daganatkárosító hatást eredményez.

A műtét után a daganatos betegek utógondozására is nagy hangsúlyt fektetünk. Neuro Onkoteam megbeszélés során a beteg számára leghatékonyabb kezelési tervet állítjuk fel. A régión kívüli betegeinket is igyekszünk a szegedi Onkoterápiás Klinika munkatársaival közösen kezelni. Az évtizedek óta tartó közös munka és a szoros betegkövetés eredménye a rosszindulatú agydaganatos betegek túlélésének maximalizálása.